Saidjah en Adinda-bokaal voor het mooiste liefdesverhaal
2 maart is het 200 jaar geleden dat Multatuli in Amsterdam werd geboren. Van doopsgezind tot godloochenaar, van loopjongen tot grootschrijver, van ambtenaar tot onruststoker en een eigenaardige omgang met vrouwen. Saskia Pieters promoveerde op zijn ideeën.
Een afwisselende avond met cultuur en discussie. Het jubileumjaar wordt zeker gevierd.
De Bibliotheek en de Roos van Culemborg zien in hem ook de schrijver van misschien wel het mooiste liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: de aangrijpende geschiedenis van Saïdjah en Adinda. Liefde in roerige tijden is niet alleen mooi, integendeel: het loopt droevig af.
Het Multatuli-jubileumjaar is dus een mooie aanleiding om schrijvers van alle leeftijden en stijlen uit te nodigen hun liefdesverhaal op te schrijven in alle denkbare van licht en donker variaties. En we nodigen je uit om het voor te lezen op het Multatuli-gala in de bibliotheek op maandag 2 maart om 20.00 uur. Al hoeft dat voorlezen niet.
Een liefdesverhaal in maximaal 250 woorden
Waarover mag het gaan? Over alles: het begin van een liefde, het einde en alles ertussen in. Het mag een overzicht en samenvatting zijn maar ook een piepkleine anekdote. Er wordt schrijfkunst op de korte baan gevraagd. De breedte van emoties in het Saidjah en Adinda verhaal bieden schrijvers van nu alle gelegenheid een keuze te maken uit alle denkbare emoties.
Hoe gaat het in zijn werk?
Je schrijft een mooi liefdesverhaal van maximaal 250 woorden, je stuurt het per mail in een bijlage naar visserboele@hetnet.nl. Dat is het mailadres van Bauke Visser, voormalig Leraar Nederlands KWC en voorzitter van de jury. Uiterlijk Donderdag 27 februari moet je verhaal binnen zijn. De jury kiest het mooiste verhaal en maakt de uitslag bekend op 2 maart.
En verder dan?
Alle schrijvers worden uitgenodigd hun verhaal voor te lezen op het Multatuli-gala in de bibliotheek op maandag 2 maart. Wil of kan je zelf niet voorlezen? Dan doet een ander dat voor jou. De voorzitter van de jury maakt de uitslag bekend. De prijs (een bokaal en een gul Max Havelaar-voedselpakket) wordt uitgereikt (bepalend is de tekst, niet de voordracht).
Lees meer